Kronični prostatitis: simptomi i učinkovito liječenje

bol u trbuhu kod kroničnog prostatitisa

Kronični prostatitis - pošast modernih muškaraca ili bolest koju ne žele primijetiti?

Prema statistikama, ovo je najčešća bolest muškog reproduktivnog sustava, podjednako se javlja i kod mladih i starijih muškaraca.

Podmuklost kroničnog prostatitisa je u tome što je u većini slučajeva bolest gotovo asimptomatska.

malo anatomije. . .

Prostata je muška žlijezda volumena 20-30 ml, koja djeluje kao barijera protiv prodiranja infekcija u organe genitourinarnog sustava, zbog proizvodnje antibakterijskih tvari. Svojevrsni mali ventil koji sprječava ulazak spermija u mjehur, a proizvodi i tekućinu koja osigurava visoku pokretljivost spermija.

Definicija prostatitisa

Upala žlijezde nije ništa drugo nego prostatitis. Povećava se u veličini, tijekom vremena, zbog stalne upale, formira se ožiljno tkivo. Što može uzrokovati upalu, razmotrite u nastavku, sada drugo pitanje . . .

Kako znati što je bolesno?

Svaki organizam je jedinstven i znakovi manifestacije bolesti mogu biti različiti, ali dugotrajna promatranja bolesnika s kroničnim prostatitisom omogućila su liječnicima da identificiraju najčešće simptome: bol u preponama, odmah nakon ejakulacije; mokrenje, popraćeno bolovima, težinom u donjem dijelu trbuha, orgazam nije izražen, izbrisan.

Zašto se ovo događa?

Prostata je upaljena i svaka kontrakcija uzrokuje nelagodu. Cijelu ovu sliku nadopunjuju: brzi umor, poremećaj spavanja i, kao rezultat, razdražljivost.

Zašto imam?

Uzroci…

Analizirajte svoj život, možda je to bilo, ili je sljedeće:

 • Spolno prenosive infekcije: klamidija, trihomonijaza. Ili patogeni: staphylococcus aureus, E. coli.
 • Možda ste uredski radnik i vodite sjedilački način života.
 • Ili vam je život stalni stres.
 • Nepravilan spolni život, ili njegova potpuna odsutnost (dovodi do stagnirajućih procesa u prostati).
 • Akutne kronične bolesti koje smanjuju imunitet.
 • Greške u napajanju. Mnogi se stručnjaci slažu da je pothranjenost također neizravan uzrok kroničnog prostatitisa.
 • Loše navike: alkohol i pušenje.
junk food kao uzrok kroničnog prostatitisa

Što uraditi?

Ako osjetite bilo koji od gore navedenih simptoma, svakako se obratite liječniku. Ni u kojem slučaju nemojte samo-liječiti, slijedeći čarobne savjete opisane na Internetu.

Važno!

Prije nego što odaberete urologa, pogledajte recenzije ljudi kojima je pomogao, a ne njegove regalije. Pročitajte na forumima savjete onih koji se liječe, u vezi s određenom klinikom.

Liječenje kroničnog prostatitisa

Prvo, liječnik uzima vašu anamnezu. Ovdje je vrlo važno, ne skrivajući detalje, opisati što vam se dogodilo kada su se pojavili prvi simptomi bolesti.

Također, za postavljanje ispravne dijagnoze i određivanje vrste bolesti prostate, liječnik će propisati sveobuhvatan pregled.

Postoje četiri vrste prostatitisa:

 1. Bakterijski - vrlo rijedak, moguće nedovoljno liječen akutni.
 2. Abakterijski upalni s infektivnim patogenom.
 3. Abakterijski bez upale.
 4. Asimptomatski - nema simptoma.

Liječnik će propisati sveobuhvatan pregled. To uključuje pretrage krvi i urina, razne briseve, opipljiv pregled liječnika radi utvrđivanja veličine prostate, ultrazvučni pregled.

Posjetite liječnika zbog kroničnog prostatitisa

Na temelju karakteristika vašeg tijela i rezultata istraživanja, liječnik će propisati učinkovit tretman za kronični prostatitis.

Put je dug i ovdje je važno shvatiti da uspjeh u liječenju ne ovisi samo o lijekovima i propisanim postupcima. Uspjeh uvelike ovisi o vašem načinu života.

Jeste li spremni promijeniti svoj život? Redovito vježbajte, trčite, hodajte za muškarce u dobi. Obavezno spavajte. Zdrava hrana. Izbjegavajte cigarete i alkohol.

Suvremene tehnologije za liječenje kroničnog prostatitisa

U dvorištu dvadeset i prvog stoljeća i medicina ne miruje. Postoje novi lijekovi, kao i nove metode bezbolnog hardverskog liječenja, koji su se dobro dokazali u kliničkim ispitivanjima.

Od hardverskog liječenja danas je široko rasprostranjena laserska terapija. Djelujući izravno na upaljeno tkivo, laser obnavlja cirkulaciju krvi, postupno uklanjajući ožiljno tkivo.

Nuspojave se praktički ne nalaze, ali postoji niz kontraindikacija, kao što su: bolesti srca, epilepsija, dijabetes i još neke.

Liječenje transuretralnim valovima također se dobro pokazalo. Bipolarni izvor usmjerava toplinsku energiju na zahvaćeno područje, omogućujući selektivno zagrijavanje i uništavanje samo brzorastućih stanica žlijezde, dok okolna tkiva nisu oštećena.

Cilj liječenja je smanjiti upalu i eliminirati infekciju prostate.

Prednosti: bezbolan, bez anestezije, jedan postupak. Nuspojave nisu primijećene.

Još jedan bezbolan tretman za kronični prostatitis je ultrazvuk. Daje pozitivnu dinamiku u radu žlijezde, smanjuje ožiljno tkivo, potiče regeneraciju tkiva.

Ali, moramo zapamtiti: da biste postigli dobar učinak u liječenju, morate izmjenjivati liječenje lijekovima i hardverom. Pozitivna dinamika se također opaža s izmjenom nekoliko hardverskih tečajeva za liječenje prostatitisa.

Panacea ili obmana?

Sada internet ima puno čudesnih lijekova i čudotvornih uređaja za liječenje kroničnog prostatitisa.

Ne vjerujte oglašavanju, a još više samo-liječite.

pitanje mogućnosti liječenja kroničnog prostatitisa

U najboljem slučaju, to će završiti gubitkom novca za vas, u najgorem će odgoditi vaš oporavak ili ga čak učiniti nemogućim.

Je li moguće potpuno se oporaviti?

Ovdje nema jasnog odgovora. . .

Neki od liječnika obećavaju potpuno izlječenje, drugi kažu da je jedino moguće poboljšati kvalitetu života.

Sve ovisi o vama, na prve znakove koje primijetite – nemojte vući, prođite kroz studij.

Čak i ako vam ništa ne smeta, liječnici preporučuju kompletan pregled jednom godišnje.

aktivan način života kod kroničnog prostatitisa

Ako je dijagnoza postavljena, zapamtite - ovo nije rečenica. A pozitivan rezultat liječenja moguć je ako to sami želite, slijedeći liječničke recepte i vodeći pravi način života.